projecten

close

over ons

Contact

Mail naar team Macabre
Voor algemene vragen en informatie: info@tcmacabre.nl
Voor productie vragen: prod@tcmacabre.nl
Voor PR/Marketing: comm@tcmacabre.nl

Facebook | @tcmacabre
Instagram | @tcmacabre
Twitter | @macabreTC

Bezoek- en postadres
Time Window Headquarters
Teilingerstraat 120
3032 AW Rotterdam

Vestigingsadres
Stichting Theatercollectief Macabre
Maaskade 109B
3071NH Rotterdam
KVK: 58048960

Organisatie

TC Macabre is een Rotterdams theatergezelschap, onder artistieke leiding van Milou Brockhus. Macabre staat voor het vinden van schoonheid in dat wat niet gezien wordt en het tonen van de schaduwkant van dat wat mooi gevonden wordt. We willen een plek creëren waarin normen als mooi of lelijk, goed of fout buiten de deur gelaten worden, en we gezamenlijk kunnen kijken naar de wereld die daaronder ligt. We zien dat door middel van theater ervaringen gecreëerd worden die een verandering teweeg kunnen brengen. We gebruiken de theatrale kracht van verwarring, verstoring en identificatie waardoor mensen zich opnieuw tot de wereld en elkaar gaan verhouden. Het veroorzaken van veranderingsprocessen en verbindingen versterkt het fundament van de samenleving en zo dragen wij bij aan een leukere, betere, fijnere wereld. 

Een van de belangrijkste inspiratiebronnen, die deel is uit gaan maken van onze beeldtaal, is de Japanse bewegingskunst Butoh. In deze bewegingskunst staat de menselijke conditie centraal, en deze wordt aangevlogen vanuit het duistere, het onvolmaakte. Er zijn geen vaststaande patronen, maar vanuit een innerlijke leegte wordt het lichaam ingezet om vorm te geven aan de kwetsbare mens. 

Theatercollectief Macabre werd in 2013 opgericht door onder andere Milou Brockhus die nog steeds de artistieke en zakelijke leiding heeft. De raad van toezicht bestaat uit Roos Drenth, Nancy Hoffmann  en Andreas Stillman. 

In 2015 ontving Macabre de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten. Binnen de Nieuwe Makers regeling werd het tweeluik BABEL: UTOPIA en BABEL: APPocalypse gemaakt. In 2017 won TC Macabre de Amsterdam Fringe Bronze Award met de voorstelling De Gendermonologen. Momenteel is  Macabre opgenomen in de Impulsregeling 2021-2022 van de Gemeente Rotterdam. Vorig jaar was ‘Nederland, een teleurstellend kutland in Europa’ te zien. Binnenkort gaat de nieuwe voorstelling ‘Home is where het hard is’ in premiere.

Macabre wordt gesteund door: Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Vrienden Lotterij Fonds.